Allt och inget

Träningsångest

Vad trist det är att träningsblogga när man inte tränar! Därav veckans dåliga uppdatering…

Resultat efter denna träningsfria vecka:
– känner mig dålig
– började direkt äta skitmat igen (och chips och godis!)
– började direkt sova kasst igen (somna sent, vakna flera gånger, stiga upp tidigt, vara trött hela dagen och utmattad när arbetsveckan väl tog slut)

Jag vet inte varför det blev så. Bara för att jag inte tränat på typ fem dagar. Jag kanske såg det som en chans att få leva lite ohälsosamt igen. Men usch, man mår ju verkligen inte bra av det! Inatt sov jag tolv timmar. Jag skyller allt på att det bara är min hjärna som fått jobba i veckan, och inte kroppen. Och nu är jag fortfarande trött. Annars är det ju lördagar som jag är som piggast!

Nej usch.
Men nu är foten bra igen i alla fall så nu kan jag börja träna som vanligt.
Dock känner jag mig besviken på att jag lade träningen på is pga foten. Finns alltid annat man kan göra. Spinning, simning eller något.

Och nu låter det som att jag inte har tränat på flera månader.
Snackar om fem dagar nu alltså. Fem dagar. Det är ingenting. Man ska inte få ångest för att man inte tränat på fem dagar. Har dessutom cyklat till och från jobbet varje dag, så det är ju inte så att jag bara har suttit på rumpan hela veckan. Äsch, träningsångest – ingen bra grej.

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  CharlottaSofia springer o trimmar
  9 november, 2013 at 12:42

  Förstår känslan, det blir liksom ens nya identitet att vara en sån som tränar. När man håller uppe från det några dagar blir man lite vilsen. Fast jag tror det just därför kan vara bra att hålla uppe lite ibland också, så att inte träningen slår över i en besatthet. Jag tänker pådet ganska ofta eftersom jag är en intensiv person som gärna ”övergör” det jag tycker är kul.

  Men du, nu är du på banan igen och fem dagar är verkligen inget! Blir så himla glad för att din fot mår bra igen:-)

  • Reply
   idaaspens
   9 november, 2013 at 20:24

   Kanske kan se på det som att jag faktiskt har lyckats väva in träningen i min livstil, och att det är därför jag blir bestört över fem dagar… Och det är ju bara positivt egentligen ja!

 • Reply
  Saras Träningblogg
  9 november, 2013 at 14:30

  Åh men vänd på det och se det som ny motiovation! Du är ju grym som tränar och va glad för den träning du gör! Hejja dig!!!

  • Reply
   idaaspens
   9 november, 2013 at 20:25

   Herregud ja, för några månader sedan tränade jag ingenting alls… Så allt är ett plus!

  Lämna en kommentar

  %d bloggare gillar detta: