Löpning

Dags för nya löparskor

Står inför ett dilemma!

Ni vet det här med löparskor. De är ju inte direkt gratis, och de är samtidigt rätt viktigta. Nu står jag inför detta dilemma att för första gången sedan jag blev löpare (eller: började jogga regelbundet) är i behov av att köpa nya löparskor. De jag använder nu grävde jag fram från förrådet när jag i somras började springa, och där hade de legat några år. Safe to say: det är dags för nya.

Men hur vet jag vilka skor som är bra? Vilka skor som passar min springstil? Det är helt vansinnigt vilken rebus det är att få ihop alla bitar… Eller hur jag nu ska förklara mitt problem. Är lite inne på ett par Nike Lunarglide +5. Har testat dem några gånger, och jag tycker att de är sköna. Hur de är att springa i på allvar är väl svårt att säga dock.

205758_512-1

Finns det någon som har tips på andra bra skor får hen gärna hojta till, jag är öppen för förslag.

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply
  Saras Träningsblogg
  29 december, 2013 at 10:09

  Gå till löplabbet och få hjälp där..då kan du tasta att springa på löpband men sen om du tycker det är dyrt där kan du ju bara köpa på nätet när du väl hittat ett par bra skor 🙂

  • Reply
   idaaspens
   29 december, 2013 at 13:11

   Det är iofs en rätt klok idé det! 🙂

 • Reply
  Linnea
  29 december, 2013 at 20:12

  Mina första två par skor provade jag ut på löplabbet. Nu senast var jag lite våglig och beställde ett par från nätet, och de blev kanon! Man lär sig ju mycket under resans gång. Men jag tycker absolut du ska prova ut ett par på Löplabbet så du får rätt skor.

  • Reply
   idaaspens
   31 december, 2013 at 16:37

   Ja, det låter faktiskt väldigt klokt att göra så! Får nog satsa på det.

 • Reply
  Rund är också en form!
  30 december, 2013 at 10:36

  Det beror ju på hur din fotisättning är och/eller om du ex. överpronerar.
  Det ÄR tyvärr en hel vetenskap. Men Lunargliden är en skön sko med lätt pronationsskydd. Jag har ett par (som i och för sig är inne på sista versen) men de har jag varit nöjd med! Inte lika tunga och klumpiga som mina första (Nike Structure) som var som att springa med en tegelsten på foten (märkte jag först när jag bytte till lättare skor…. 😉

  • Reply
   idaaspens
   31 december, 2013 at 16:38

   Tänk att det ska vara så svårt detta med skor… Tänker lite att det går ju att springa i vadsomhelst… meeeen.. ändå inte. Ska man köpa nya är det ju lika bra att satsa på att hitta rätt!

  Lämna en kommentar

  %d bloggare gillar detta: