Allt och inget

Träningsåret 2013

2013 var året då jag fick panik för att jag inte orkade springa till spårvagnen och äntligen tog tag i saken. Den 16 juni grävde jag fram mina gamla löparskor och lyckades springa 2,32 km. Sedan gick det (ännu) sämre, på min andra runda gav jag upp direkt och började powerwalka istället. Men man ska inte ge upp, jag kämpade på under sommaren, drog på mig överbelastningsskador från helvetet, men den 24 augusti lyckades jag ändå genomföra mitt första lopp på 15 år, det 10 km långa fantastiska Midnattsloppet. Det var en stor seger för mig.

Under hösten hann jag med ytterligare två lopp och det är definitivt läge att känna att jag lyckats med mitt mål att bli en springande människa som inte gråter av hopplöshet över att inte kunna springa till spårvagnen. Jag köpte också en cykel och lyckades få in lite vardagsmotion. Träningskort på Friskis inhandlades också, för inga ursäkter skulle tillåtas. Men nog är det ändå löpningen som har fångat mig mest och bäst!

Svackor har definitivt funnits. Under nov/dec fick löpningen lida då stressen på jobbet blev för stor. För att det inte ska hända igen får jag tänka om lite inför 2014, hur vet jag inte riktigt, men löpningen ska inte få lida så där igen.

Men så kom julen och med den lite semester och jag fick avsluta året på topp. Nu är jag igång igen, och är mycket inspirerad inför träningsåret 2014. Det stora målet nästa år är att ta mig runt min allra första halvmara, nämligen Göteborgsvarvet. För ett år sedan tyckte jag att folk var vansinniga som utsatte sig för sådant, och nu är jag en sådan själv. Det är härligt!

IMG_0539 kopia

Och så en sak till. Tack alla ni som träningsbloggar. Bättre inspiration går inte att hitta! 

You Might Also Like

17 Comments

 • Reply
  Linnea
  31 december, 2013 at 22:11

  Jag ser fram emot att följa sin löpning under 2014! Gott nytt löparår önskar jag dig! 🙂

 • Reply
  Anna (Peace, Love, and Running)
  1 januari, 2014 at 02:32

  Låter som ett jättebra år! Önskar dig stort lycka till på Gbg-varvet — och på vägen dit med massa härlig löpning. 🙂

  • Reply
   idaaspens
   2 januari, 2014 at 11:20

   Tack! Önskar dig lycka till på ditt vansinniga 53km-lopp! 🙂

 • Reply
  Charlotta Sofia springer o trimmar
  1 januari, 2014 at 14:19

  Visst är det bästa känslan: Att märka att man är en sån som orkar nu. Är jag sen till bussen så kan jag springa till den i full fart utan att vilja dö sen. Det är så grymt härligt!
  Och tack för din blogg! Du är en stor inspiration 🙂

  • Reply
   idaaspens
   2 januari, 2014 at 11:21

   Bästa känslan! Gjorde just det (kutade som en galning till bussen) häromdagen, och det gick 😉

 • Reply
  Rund är också en form!
  1 januari, 2014 at 22:14

  Grym resa du har gjort bara detta året! Vänta bara ska du se vad du kan åstadkomma! 🙂

  • Reply
   idaaspens
   2 januari, 2014 at 11:22

   Tack! Ja, det känns overkligt att jag inte ens rörde mig vid denna tid förra året… Vad gjorde man med all energi? Nej just det, man hade väl ingen! ;D

 • Reply
  Julia
  3 januari, 2014 at 11:35

  Grymt år! 🙂 gott nytt år!!

 • Reply
  Saras Träningsblogg
  3 januari, 2014 at 20:36

  Härlig sammanfattning! ! 😉 Du har haft ett grym år och du är så bäst 🙂

  • Reply
   idaaspens
   5 januari, 2014 at 13:09

   Tack snälla! Sjukt pepp för 2014 nu! 😀

 • Reply
  Mias steg
  4 januari, 2014 at 13:53

  Spännande med halvmaran! Ska bli kul att följa dig.

  • Reply
   idaaspens
   5 januari, 2014 at 13:09

   Ja, det ska bli intressant att se om det går vägen… 😉

 • Reply
  Jenny
  5 januari, 2014 at 13:18

  Grattis, vilken prestation att komma igång med löpningen! Ska bli spännande att följa din resa mot Göteborgsvarvet!

  • Reply
   idaaspens
   5 januari, 2014 at 17:01

   Tack!
   Kul med en ny blogg i löparbloggosfären, välkommen! 😀

 • Reply
  2014 – Sex höjdpunkter och en drog eller två | Träningsblogga
  30 december, 2014 at 17:37

  […] läste igenom min årssammanfattning för 2013. Det som hände mig i träningsväg det året var så stort för mig. Jag började springa, […]

 • Lämna en kommentar

  %d bloggare gillar detta: