Löpning Lopp

Årets första lopprapport: Winter Run

IMG_1047

Imorse bestämde jag mig för att inte springa Winter Run, men jag gjorde det ändå. Och det är jag glad för! Nu ska jag berätta varför.

Pallrade mig iväg till Slottsskogen och lade in en efteranmälan. Det var ca -3 men efter bara några minuter av väntan i tävlingsområdet kändes det mycket kallare än så. (Och att gå på bajamaja i den kylan, fy!) Men arrangörerna hade gjort det lite mysigt och varmt i alla fall med eldar lite här och där. När starten gick jonglerades det med eld och stämningen var på topp bland löparna. Det kändes som att alla var elitlöpare, så där och då bestämde jag att mitt mål skulle vara att inte komma sist… Starten gick (äntligen!) och helvete så kallt det var. Tack och lov gick det över ganska snabbt när jag kommit igång med löpningen, och det var riktigt behagligt att springa. Glad att jag till slut valde att springa med broddar så det bara var att ösa på, för det var en fantastisk bana!

Senast jag sprang ett lopp på 10 km kom jag i mål efter 1,06 ungefär. Jag hade inte vågat tro på under timmen idag, men tamejtusan, DET GICK. Sprang i mål på 59:12, och det känns helt sjukt. Trodde inte att jag var kapabel till det. Hade tänkt att jag skulle fixa milen på en timme till årets Midnattslopp, men att jag lyckades med det redan nu, åtta månader tidigare… vansinnigt! Sju minuter snabbare än mitt förra PB. Jag är nöjd.

IMG_1046

Nu kommer jag nog att leva på detta ett tag, och är (som ni förstår) riktigt glad att jag tog mig i kragen idag och faktiskt bestämde mig för att springa. Och härmed bestämmer jag mig för att sluta vara rädd för distansen 10 km, fixar man 6 så fixar man 10 liksom. Nu är det full fart framåt!

You Might Also Like

20 Comments

 • Reply
  Linnea
  19 januari, 2014 at 11:40

  Härligt, grattis!! Superbra kämpat!! Superbra tid!

 • Reply
  charlotta Sofia springer o trimmar
  19 januari, 2014 at 13:21

  Du är ju SÅ HIMLA BRAAAAA! Grattis till supertid:-)

  • Reply
   idaaspens
   19 januari, 2014 at 22:16

   Men tack snälla snälla du!

 • Reply
  Heléne
  19 januari, 2014 at 13:22

  Grymt bra jobbat!

  • Reply
   idaaspens
   19 januari, 2014 at 22:17

   Tack! Jag är nöjd som fasen 😀

 • Reply
  Anna (Peace, Love, and Running)
  19 januari, 2014 at 13:39

  Massa grattis, jättebra sprunget! 🙂 Låter som ett kul lopp!

  • Reply
   idaaspens
   19 januari, 2014 at 22:17

   Tack! 😀
   Ja, det var ett kul lopp, bra arrangerat men så jäääklarns kallt före start och efter målgång.. Annars: kanonlopp!

 • Reply
  Rund är också en form!
  19 januari, 2014 at 16:05

  GALET bra!!!
  Nu får du satsa på 57 minuter i augusti istället. 😉

  • Reply
   idaaspens
   19 januari, 2014 at 22:20

   TACK!
   Ja, nu måste jag ju sätta nya mål, kanske skulle ha dragit ut lite på detta 😉

 • Reply
  Saras Träningsblogg
  19 januari, 2014 at 16:12

  Åh jäklar va bra jobbar!! Du är helt galet bra ju! Gött att du gjorde det! 🙂 Grattis! !

  • Reply
   idaaspens
   19 januari, 2014 at 22:20

   Tack snälla du!! Är jäkligt nöjd alltså 😀

 • Reply
  Karin st
  22 januari, 2014 at 07:09

  Häftigt när man mentalt är osäker på hur snabbt det kan gå och så bara levererar kroppen! Snyggt jobbat!

  • Reply
   idaaspens
   22 januari, 2014 at 17:47

   Ja, kroppen överraskar ibland (eller rätt ofta faktiskt). Himla bra grej! 😀

 • Reply
  Heidi
  22 januari, 2014 at 17:05

  Grattis till PB! Fin tid!

 • Reply
  Vårens lopp – snart är det dags! | Träningsblogga
  16 februari, 2014 at 11:37

  […] blev ju första loppet i slutet av augusti, men nu kan jag vara med direkt! Har ju faktiskt redan kört ett lopp i år, och fler ska det […]

 • Reply
  Drömmar och ambitioner | Träningsblogga
  8 mars, 2014 at 12:18

  […] då konstatera. Men allvarligt, hur snabbt kan jag springa milen? Min snabbaste mil gjorde jag på Winter Run, då 59:12. Tänkte lite stilla att jag kanske skulle kunna satsa på att fixa 55 min någon gång […]

 • Reply
  Winter Run | Träningsblogga
  5 november, 2014 at 23:11

  […] bör bli ett jättelyft för detta lopp. Det var inte direkt trångt på banan när jag sprang det förra gången, men tror definitivt att det kan locka att banan är flyttad. Det lockade ju mig i alla […]

 • Reply
  Running Lights 2015 – 10 km genom Alingsås – Träningsblogga
  11 oktober, 2015 at 10:40

  […] Och 59:09 är ju inte en dålig tid. Ingen tid är egentligen dålig, en mil är en mil! Och första gången jag sprang milen på under timmen, shit vad lycklig jag var då. […]

 • Lämna en kommentar

  %d bloggare gillar detta: