Allt och inget

Rutinerna

Jag börjar mer och mer få till lite träningsrutiner. Det har jag längtat efter, för jag tror nästan att det är vad som krävs för att jag ska lyckas göra träningen till en del av vardagen. T.ex. går jag nuförtiden alltid på intensivjympa på friskis på måndagar, för jag vet exakt vad jag får ut av detta och att det bara är positiva grejer. Jag har lärt mig att om jag packar träningsväskan innan jobbet är chansen större att jag sedan tar mig till gymmet när tröttheten smyger sig på. Jag har också lärt mig att jag med större sannolikhet sköter min träning om jag gör ett veckoschema och sedan summerar/utvärderar veckan. Med det inte sagt att jag behöver träna exakt samma sak/samma distans/samma tempo vareviga vecka, men någon slags rutin i det behöver jag nog. Allt detta har jag lärt mig under de senaste två veckorna. Att det skulle ta sådan tid att komma in i det!

Så, without further ado. Veckans träning om allt går enligt planerna:

Mån: Friskis Intensiv-jympa
Tis: Vila
Ons: Löpning (transportlöpning ca 5 km)
Tors: Styrka 
Fre: Löpning (transportlöpning ca 5 km) 
Lör eller sön: löpning (längre pass, ca 10 km) 

För övrigt så saknar jag verkligen vardagsmotionen man får genom att cykla till jobbet. Är alldeles för livrädd att jag ska dra en vurpa och hamna under någon spårvagn nånstans. Men så fort det är plusgrader, då är jag igång med cyklingen igen. Längtar!

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply
  Rund är också en form!
  21 januari, 2014 at 22:05

  Vad jag känner att jag BORDE planera min träning, när jag läser om såna som du (som planerar)…. Hehe! 😛

  • Reply
   idaaspens
   22 januari, 2014 at 17:45

   Haha, önskar jag kunde ha disciplin nog för att inte behöva planera min träning 😉

 • Reply
  Saras Träningblogg
  21 januari, 2014 at 22:12

  Rutiner är kanon! Rutiner man trivs med så kommer allt funka 🙂 Bra jobbat!!

  • Reply
   idaaspens
   22 januari, 2014 at 17:46

   Ja verkligen! Känner redan att de här rutinerna är mkt bra för mig. Typ idag: visste att jag skulle springa hem från jobbet. Inget att fundera över liksom!

 • Reply
  Snorkkis
  22 januari, 2014 at 11:40

  Ja rutiner är bra grejer. Det går liksom av sig självt då.

  • Reply
   idaaspens
   22 januari, 2014 at 17:46

   Ja precis! Önskar jag hade kommit på det tidigare, men bättre sent än aldrig ju.

  Lämna en kommentar

  %d bloggare gillar detta: