Löpning

Dagens (transport)löpning

Idag var det (äntligen!) dags för transportlöpning igen. Jag är verkligen helt såld på det. Gick och längtade hela dagen. Idag bestämde jag mig för att testa en liten omväg (enormt stor risk för att springa vilse, pga sinnessjukt dåligt lokalsinne), och det resulterade i att det blev en tur på 6,3 km. En kilometer längre än den kortaste vägen hem, och faktiskt så känns ju 6 km mycket bättre än 5. Larvigt, men ja…

IMG_1112Det kändes lite trögsprunget idag, så jag är väldigt nöjd att jag lyckades hålla mig på ett 5-tempo (om än väldigt nära 6). Har också kommit fram att det här vädret (ca -5) är så himla skönt att springa i. Jag var en sån ”jag-vill-ha-15-grader-och-vindstilla”-person när jag började springa och trodde att det skulle bli kämpigt att hålla i löpningen under vintern. Men det är ju bara härligt att springa nu! T.o.m. bättre än 15-grader-och-vindstilla skulle jag nog vilja påstå. Med det inte sagt att jag inte ser fram emot lite varmare väder…

Även idag fick jag en sådan här kommentar av en elev: ”Seriöst Ida, ska du springa hem i det här vädret?”. Åh, om de bara visste vilket perfekt väder det är.

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Linnea
  22 januari, 2014 at 20:02

  Åh vad jag önskar att jag kunde transportspringa hem från jobbet!!

  • Reply
   idaaspens
   24 januari, 2014 at 17:27

   Ja, det är riktigt bra att kunna göra det alltså! Känns lyxigt. Dessutom bara runt 5 km, men man kan ju alltid ta en omväg om man vill. Så transportlöpningen passar kanon på en halvslö dag likaväl som på en superstark! 😉

  Lämna en kommentar

  %d bloggare gillar detta: