Löpning

10 kilometer kvar till Göteborgsvarvet

Före-spring-selfie

Före-spring-selfie

Revansch efter gårdagens sega runda skulle det bli idag, och revansch blev det! Ingen kan anklaga mig för att springa snabbt som vinden, men det blev i alla fall drygt 11 km idag, så jag kan inte klaga! Det är nog faktiskt det längsta jag sprungit. En mil till så fixar man ju Göteborgsvarvet (!) om 97 dagar.

IMG_1383

Dagens runda blev spring till Skatås, och väl där 5 km-rundan och så spring hem. 11,45 km totalt alltså. Det kändes väldigt nödvändigt att få till en något längre distans nu, det är som sagt inte jättelänge kvar till Göteborgsvarvet, och det är dags att börja öka på träningen. Det var rätt trögt emellanåt, efter 7 km började jag få uttorkningsfrossa (händer nästan varje gång jag springer längre än 7 km) och hade gärna haft en vätskekontroll efter vägen… Men det gick ändå. Det var kämpigt mot slutet, och jag var fullständigt utmattad när jag kom hem, men det var bara härligt. Ofta när jag kommer hem efter en löprunda känner jag att jag nog hade orkat lite mer, och det var underbart att inte känna så idag.

IMG_1387

Ett bra pass idag alltså. Till veckan hoppas jag på att komma igång med lite mer strukturerad träning (borde gå då jag faktiskt inte ska jobba på hela veckan), i form av både intervallpass och styrketräning.

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply
  Charlotta Sofia springer o trimmar
  9 februari, 2014 at 21:15

  Vad duktig du är! Lätt att du klarar Göteborgsvarvet galant 🙂 Hehe, om någon sagt till dej att du skulle vara anmäld vid den här tiden förra året, undrar vad du känt då?

  Vad är uttorkningsfrossa? Eller, jag kan ju räkna ut på ett ungefär men hade aldrig hört talas om det förr.

  • Reply
   idaaspens
   9 februari, 2014 at 23:47

   Haha, vid den här tiden förra året HÅNSKRATTADE jag åt folk som sprang Göteborgsvarvet. Tyckte folk som ville springa öht var lite galna… Saker kan visst förändras 😀

   Tror kanske inte att utorkningsfrossa är ett begrepp? Hmm, vet inte. Jag brukar ofta börja få lite frossa vid 7 km, gissar pga vätskebrist, måste bli bättre på att dricka vatten innan jag tar mig ut tror jag.

 • Reply
  Lina
  9 februari, 2014 at 22:02

  Du är grym!! KOmmer fixa varvet gaöant juh!!! 🙂 Nemas problemas!

  • Reply
   idaaspens
   9 februari, 2014 at 23:47

   Tack!! Jag skall göra ett tappert försök i alla fall 😀

 • Reply
  Saras Träningsblogg
  9 februari, 2014 at 22:15

  Åh bra jobbat!!

  • Reply
   idaaspens
   9 februari, 2014 at 23:47

   Tack Sara! Kändes som att det var dags nu 😀

  Lämna en kommentar

  %d bloggare gillar detta: