Löpning Lopp

Vårens lopp – snart är det dags!

Härliga söndag! OS-hjältarna inspirerar mig att fundera över vårens alla lopp. Jag är så glad att vara med från början i år. Förra året blev ju första loppet i slutet av augusti, men nu kan jag vara med direkt! Har ju faktiskt redan kört ett lopp i år, och fler ska det bli.

Här i Göteborg med omnejd finns det en hel del att välja bland, men alla kan man väl inte köra tyvärr. (Eller?)
De som är helt givna är:
– Göteborgsvarvets seedingslopp
– Varvsstafetten
– Göteborgsvarvet
– Midnattsloppet

Sedan finns det mycket annat intressant också.
Vårtävlingarna i Skatås känns solklart. Dock bara 8 km-dagen eftersom seedingsloppet är veckan därpå.
Tjejmilen känns som ett ganska självklart lopp också.
Finalloppet förstås. Sprang 5 km i fjol, blir det 10 i år?
Sedan är det ju massa blodomplopp och vårrus och allt vad det är. Synd att så många lopp går ungefär samtidigt, man kan ju inte springa lopp hela hela tiden.

Jag har blivit såld på lopp, om ni inte har märkt det. Jag tycker att det är ett så himla härligt sätt att känna på formen och tävla mot mig själv! 

Vad jag verkligen vill springa är Luleå Stadsmara. Där finns ett helt gäng olika lopp att välja bland, men nackdelen är att de går 24 maj. En vecka efter Göteborgsvarvet, och jaa… i Luleå. Känns överkurs att åka till Luleå över helgen bara för att springa ett lopp. Men Luleå Stadsmara är fantastiskt. Det är folkfest. Årets löparfest i Luleå! Och så är det lite speciellt för mig, för det var det första och enda milloppet jag någonsin kört innan jag kom på att jag måste bli fit igen… Sprang det när jag var 15, och det vore så härligt att susa löpandes genom Luleå igen, och göra det med starka ben. Som någon slags revansch. Hemvändarrevansch!

frasseloppet

Jag och syster ska springa ett av alla av Luleå stadsmaras lopp (Frasseloppet) någon gång i början av 90-talet.

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Charlotta Sofia springer o trimmar
  16 februari, 2014 at 13:09

  Ååååh vilken göllig bild!
  Vill också springa en massa lopp i år. Enda grejen är att platser verkar ta slut så fort och jag inte är världens rikaste och liksom kan punga upp för en massa lopp nu. Eller det kanske en gör i närmare anslutning till loppet? (lopprookie)

  • Reply
   idaaspens
   16 februari, 2014 at 17:16

   Vissa lopp är så himla dyra! Jag har än så länge bara anmält mig till varvet och seedingsloppet… får ta det lite pö om pö, för man har ju inte råd att betala allt på en gång.. Tror att många lopp har kvar startplatser rätt länge, det är nog de ”stora” loppen som tar slut fort. Tror t.ex. att varvet sålde slut platser i november eller så, medan till winter run anmälde jag mig på plats en timme innan start! De loppen går ju iofs inte att jämföra, men ändå 😉

  Lämna en kommentar

  %d bloggare gillar detta: