Löpning

Drömmar och ambitioner

Funderar lite på det här med målsättningar och hur de förändras.

T.ex: när jag började jogga var det ju för att jag skulle orka till spårvagnen. Lyckades med det rätt snabbt. Sedan blev målen antal kilometer, och rätt vad det var så började jag ha koll på tiden också. Så snabbt man kan bli en tid/distans-nörd. På senaste tiden har målen rätt naturligt varit att öka antal kilometer, eftersom jag ska orka med en halvmara snart. Och sedan jag blev utvald att vara ambassadör för Midnattsloppet så är jag nu tillbaka på tid igen. Galet detta. I mitt huvud snurrar tankar om målsättningar och tidsambitioner.

Hur snabbt kan jag springa milen? En tanke jag inte tänkte för ett år sedan kan jag då konstatera.
Men allvarligt, hur snabbt kan jag springa milen?
Min snabbaste mil gjorde jag på Winter Run, då 59:12.
Tänkte lite stilla att jag kanske skulle kunna satsa på att fixa 55 min någon gång under året?
Och så pratade jag precis med syrran som tränar mycket löpning: ”Men kom igen Ida, det är ju bara att satsa på 50 min på Midnattsloppet. Det fixar du!” Hon hade liksom, efter en taskig frukost och för lite sömn, kört ett lugnt milpass på 52 minuter…

50 minuter.
Vågar man ens drömma om det?
Å andra sidan, fixar jag det inte nu med hjälp av PT och vad det nu blir, de förutsättningarna jag får tack vare Midnattsloppet, då kommer jag ju aldrig att fixa det. Är det kanske nu eller aldrig?

50 minuter vore i alla fall helt galet.
Och alldeles alldeles underbart.

dreams

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply
  charlottasofia
  8 mars, 2014 at 12:41

  Jamen precis! När jag precis börjat springa var ju målet att springa 5 km och bara det kändes galet långt och stort. Att ta sej en mil, springande, var något som lät galet och att ens börja fila på en miltid: Ännu mer galet.

  Jag tror verkligen att du klarar ditt mål, du verkar ju besitta talang för löpning. Tror att du kan bli galet snabb 🙂 Men skulle du inte klara det precis just nu så kommer du att göra’t senare. Det är jag bombsäker på!

  • Reply
   idaaspens
   9 mars, 2014 at 15:47

   Jag hoppas det! Sedan är 50 lite överdrivet kanske, kan nog nöja mig med 55 eller så 😉

 • Reply
  charlottasofia
  8 mars, 2014 at 12:43

  Hehe, vad många ”galet” det blev. Retar ihjäl mej på när jag upprepar mej så.

  • Reply
   idaaspens
   9 mars, 2014 at 15:47

   Haha, det tänkte jag inte på när jag läste. Men jag förstår dig, kan också hänga upp mig på sånt 😉

 • Reply
  Rund är också en form!
  8 mars, 2014 at 13:44

  Det viktiga är att du sätter mål som DU är nöjd med. Sen om det är 50, 52, eller 55 minuter spelar ingen roll. DU ska vara nöjd när du klarar DIN måltid.
  Och glöm inte att ha skoj på vägen! Inte bara ställa krav på dig själv. 🙂

  Kram M

  • Reply
   idaaspens
   9 mars, 2014 at 15:49

   Helt rätt!
   Jag är rätt duktig (tror jag) på att inte överdriva, vet att jag ger upp då… 50 som mål känns liiite överdrivet, så vi får se vad som händer! 🙂
   Kommer iaf fortsätta träna med syftet att må bra och orka mer – viktigaste målet!

 • Reply
  Linnea
  8 mars, 2014 at 23:04

  Mitt PB på milen är 52.57 och jag drömmer oxå om SUB 50 på milen, det vore helt galet!!

  • Reply
   idaaspens
   9 mars, 2014 at 15:50

   50 vore verkligen helt galet, men har du nu 52.57 kommer du ju snart vara där! Grym du är!

 • Reply
  Saras Träningblogg
  9 mars, 2014 at 19:24

  Jaa, det satsar vi på tillsammans då tycker jag!! Jag vill så gärna springa milen på under 50. Har sprungit på 52.så nära men ändå så långt borta känns det som :-d Men det är en kul utmaning att bli snabbare!

  • Reply
   idaaspens
   11 mars, 2014 at 13:27

   Det hade vart så grymt! Nu är ju jag rätt mkt längre ifrån 50 än vad du är… Men… drömma kan man ju! Och jobba för det såklart!

  Lämna en kommentar

  %d bloggare gillar detta: