Löpning

Igång igen!

Äntligen (!) kände jag mig idag kry nog efter förkylningen för att prova mig på en lugn, kort joggrunda genom stan, för att se hur det ligger till med flåset. Jag längtade hela dagen! Så galet sedan att en lugn 5km-runda efter 17 dagars vila går i ett 5:52-tempo. Himla skönt att veta att jag fortfarande kan röra mig trots att jag inte kunnat träna sedan slutet av februari.

IMG_1777

Det var ett bra tag sedan jag sprang i stan (upptäckte ju elljusspåret i Skatås), så en stan-runda blev det idag. Så himla fint Göteborg är, tänker jag ibland (t.ex. idag) och blir alldeles filosofisk och fundersam över hur det kom sig att jag flyttade hit. Och sedan när jag kom hem efter dagens jogg så mådde jag så himla bra, och nu inser jag ännu mer hur mycket jag har saknat att springa. Löpning är ju världsbäst terapi. Måtte en aldrig bli sjuk igen!

IMG_1759

IMG_1761

För att se framåt så är tanken nu att jag ska springa Göteborgsvarvets seedingslopp på söndag, jag hoppas att det går vägen trots denna träningsvila. Tänker därför mjukstarta kroppen denna vecka så den kanske orkar på söndag. Lite flamenco på onsdag och så transportspring en dag eller två tänker jag.

Äntligen fick man ta en löpar-selfie igen!

Äntligen fick man ta en löpar-selfie igen!

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply
  Andreas
  17 mars, 2014 at 22:00

  Härliga bilder och trevlig comeback!

  • Reply
   idaaspens
   18 mars, 2014 at 18:13

   Ja, så himla härligt det är att göra comeback 😀

 • Reply
  charlottasofia
  17 mars, 2014 at 22:00

  Vad härligt! Ibland kan det ju faktiskt vara så att en blir bättre efter ett längre uppehåll. Mina största utvecklingssteg har faktiskt skett efter längre vila 🙂

  • Reply
   idaaspens
   18 mars, 2014 at 18:13

   Ja, så kan det nog vara! Man kanske inte borde börja noja om att man tappat absolut allt bara för att man råkar behöva vila ett par veckor…

 • Reply
  Rund är också en form!
  17 mars, 2014 at 22:00

  Ta det lugnt på transportlöpningen i så fall. Ju närmare söndag, desto större är risken att du bryter ner kroppen (om du springer för fort och försöker kompensera) istället för att vila den i form (sista 2-3 dagarna innan loppet).

  Lycka till! 🙂

  • Reply
   idaaspens
   18 mars, 2014 at 18:14

   Du har så rätt!! Ska nog bara köra en till springtur innan söndag.. Vill ju kunna göra mitt bästa då!

 • Reply
  Saras Träningsblogg
  17 mars, 2014 at 22:25

  Håller helt med! Göteborg är finfint och oj va bra man mår av att springa!

 • Reply
  Linnea
  18 mars, 2014 at 07:20

  Det är hemskt att inte kunna springa på så länge, skönt att du är igång igen!

  • Reply
   idaaspens
   18 mars, 2014 at 18:15

   Ja, verkligen hemskt! Tänk att jag levt så många år utan löpning, hur fixade man det? 😀

  Lämna en kommentar

  %d bloggare gillar detta: