Allt och inget Midnattsloppet

Varför det går snabbt att springa hem när man är lärare

En ursäkt som en del brukar ha för att skippa träning är att det tar mycket tid. Då har jag världens bästa tips! Transportlöpning! Springa hem från jobbet, så otroligt bra grej.

Förutom den solklara fördelen att det sparar tid så är det extra peppande de dagar då det finns både kollegor och elever kvar på jobbet (är lärare för den som har missat det) när det är dags att springa, för kollegor och elever peppar en på ett alldeles speciellt sätt. Allt med glimten i ögat förstås!

Lärare 1: “Vad ska du göra? Springa till bussen? Hihihihi”
Lärare 2: “Vem tror du att du lurar? Du byter om, sedan smyger du iväg och åker och handlar”
Rektor: “Det kom precis en pall chips om du vill ha!”.
Elev: “Ida skärp dig, du kan inte springa hem.”
Elev: “Du är fan galen”
Osv.

Sånt där gör mig alldeles extra glad och jag tror inte att det är en slump att jag alltid springer mina snabbaste rundor efter att jag mött elever precis innan jag dragit iväg. Slår aldrig fel. Elever är bäst. (Och okej, kollegor också!)

Ps. Idag när jag skulle cykla hem mötte jag en elev som sa: “Alltså Ida, vad är det med dig? Igår sprang du hem och idag cyklar du?” Allt med glimten i ögat förstås! Och så cyklade jag snabbt.

Publicerat i Springbloggen i april

You Might Also Like

No Comments

Lämna en kommentar

%d bloggare gillar detta: