Allt och inget Midnattsloppet

Nackdelen med sommar

I fredags var det 27 grader och sol och jag skulle känna på formen för första gången efter Göteborgsvarvet och så en förkylningsvecka på det. Det kändes inte helt optimalt, och ibland kan det ju kännas så innan man drar ut men bli bra ändå. Men nej. Fy för värme!

I höstas var jag orolig att jag skulle tappa löpformen under vintern, att det skulle bli svårt att ge sig ut och springa i kylan. Och okej, det var inte jättelätt varenda gång, men det är då skönare att springa i -10 än i fredagens 27 och sol. Min favorittemperatur att springa i är nog runt 0-strecket, då andas man lätt. Lite jobbigt detta i alla fall, eftersom värmen och sommaren är så himla trevlig annars.

IMG_3132

Före: taggad på att äntligen få springa lite efter en lång förkylningsvecka

IMG_3147

Efter 2 (!) km: skugga, ge mig skugga! Skuggpaus och irritation. 

IMG_3160

Efter 4 km: hemma och arg och uppskakad över att dessa 4 km var jobbigare än Göteborgsvarvet. 

IMG_3164

Vatten vatten vatten vatten vatten.

Det är en bra grej med Midnattsloppet, att hur varmt och gott man än har det på dagen, så kommer man aldrig tvingas att springa i 27 grader och sol, för när starten går har solen gått ner. Fiffigt! Du har väl inte glömt att anmäla dig? Klicka här i så fall. Det ryktas om att deltagaravgiften höjs den 1 juni, så det är lika bra att göra det nu.

Publicerat i Springbloggen 25 maj

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Rund är också en form!
  26 maj, 2014 at 20:38

  Jag håller med! Mellan -10 och +10 är bästa!
  Upp till +20 är ok, över det är olidligt….. Jag är en vinterlöpare, antingen jag vill vara det eller inte. 😉

 • Reply
  Saras Träningsblogg
  27 maj, 2014 at 06:34

  Håller helt med. Vinter löpning eller höst löpning är det bästa. Att springa i värme och sol är ju ibland rena plågan!

 • Lämna en kommentar

  %d bloggare gillar detta: