Allt och inget Midnattsloppet

(Fotbolls)träningsvärk

Jag hoppas att jag inte ljuger nu, men det sägs ju att träningsvärk uppstår då man gör någonting som kroppen inte är van vid. Jag får t.ex. aldrig träningsvärk efter en vanlig löptur, för min kropp kan ju springa. Efter halvmaran hade jag ont, men det var nog inte träningsvärk, det var bara ren och skär smärta.

Häromdagen spelade jag min första fotbollsmatch på ungefär 16 år. Det var avslutningsmatch mellan lärarna och elever i årskurs 9, och eftersom jag råkade vara mentor i just årskurs 9 kunde jag inte göra annat än ställa upp. Matchen varade i 2 x 15 minuter, jag var kaxig (pga springer ju!) och jagade på. (Vi förlorade med 5-2, men till vårt försvar så spelade vi mot 16-åringar)

Följande morgon när jag vaknade var min första tanke: ”Varför har jag ont? Jag tränade ju inte igår.” Det visade sig att denna plojmatch blev ett ordentligt träningspass, och ett bevis på att min kropp inte är van vid att spurta och springa intervaller. En fin påminnelse om att det är dags att ta tag i det nu.

Det är nästan så man borde hitta folk att ha fotbollsträning med!

IMG_3390

En glad förlorare!

Publicerat i Springbloggen 14/6

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Tillbaka till livet | Träningsblogga
  29 januari, 2015 at 20:06

  […] och springa idioten på fotbollsplanen, inför den prestigefyllda och traditionsenliga avslutningsfotbollsmatchen mot elever i årskurs 9. Förra året förlorade vi så det bara sjöng om det, med 5-2! Och […]

 • Reply
  Fotbollsträningsvärken 2015 |
  5 juni, 2015 at 21:39

  […] efter fotbollsmatchen jag spelade mot niorna igår. Man tycker ju att jag borde ha lärt mig efter förra året. Jag tyckte att jag tog det rätt lugnt igår ändå, men det visar sig att 16-åringar kan springa […]

 • Lämna en kommentar

  %d bloggare gillar detta: