Allt och inget Midnattsloppet

Kvällsspring i norrljus

IMG_3583

En sak som är helt magisk med Norrbotten i juni, det är ljuset. Man kan gå ut mitt i natten och det är ljust ute. Det älskar jag och det saknar jag när jag inte är här. Tyvärr är det ju inte möjligt alltför länge, för de ljusa nätterna försvinner ganska snabbt. Nästa gång jag är i Luleå är de inte kvar, så det var nu eller aldrig (eller nästa sommar) att få till ett kvällsspring i ljus. Så jag och syrran drog oss ut igår kväll, och visst, vi hade tänkt springa i midnattssol, men vädret ville sig inte riktigt…

Men det var fint ändå, och vi skrapade ihop hela 14 km! Så långt har jag aldrig sprungit i denna stad förut. Hela vägen till stan, Gültzaudden och tillbaka blev det, och jag hann reflektera många gånger över hur fint jag tycker att Luleå är. Allvarligt alltså, är du ute och semestrar norröver i sommar måste du planera in en tur till Luleå. Tyvärr har jag inte så många bilder att bjuda på eftersom systern gärna springer istället för att stanna och fota. Det är karaktär det!

 

bild 5bild 4

Publicerat i Midnattsloppsbloggen 24/6

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Linnea
  26 juni, 2014 at 13:34

  Åh vad härligt! Här i Dalarna är det oxå ljust länge, helt underbart!

  • Reply
   idaaspens
   28 juni, 2014 at 12:26

   Det är verkligen underbart. Man får passa på att njuta så länge det varar!

  Lämna en kommentar

  %d bloggare gillar detta: