Allt och inget Midnattsloppet

Jag är så vis

Igår satt jag hela dagen och tyckte att det var för varmt för att springa, sedan var det för sent och jag var för trött. Sedan kom jag på att Midnattsloppet går ju inte direkt mitt på dagen, så att vara för trött för att springa klockan 21 – inte en ursäkt. Man ångrar ju aldrig en löprunda, och inte heller igår kväll. Fick dessutom sommarens finaste solnedgång på köpet.

bild 1

 

DAGENS VISDOM:

Jag upptäckte en sak igår: jag var less på att springa på samma vägar. Jag visste att jag inte skulle få se något nytt, att det knappt skulle vara något folk ute och att jag antagligen skulle bli less efter en kilometer. Men så kom jag på det där som alla säger när de tipsar om hur man ska hålla igång med träningen: HA KUL.

Så då gjorde jag om min lugna kvällsrunda till ett riktigt svettigt intervallpass. Genast blev det mycket roligare! Jag sprang upp och ner för kullar och backar, tog av vid de få stigar jag kunde hitta osv osv. En del kanske skulle kalla det fartlek? Jag vet inte jag, men roligt var det. Och så att det blev ett kort pass men ändå så himla svettigt, vet inte om det var upplägget på träningen eller det faktum att det fortfarande var 24 grader efter kl 21. Men lyckat och kul blev det i alla fall, så det får väl bli mitt tips för idag: om löpningen känns seg, gör något åt det då dammit! Man behöver kanske inte springa 10 km just idag för att man har planerat det, man kanske kan springa 4 snabba om det gör passet roligare. Jag tänker då inte bli en sådan som plågar mig igenom träningspass. Då kommer jag garanterat också bli en sådan som ger upp.

Publicerat i Midnattsloppsbloggen 5/8

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  Rund är också en form!
  11 augusti, 2014 at 21:21

  Exakt så! Fartlek och/eller intervaller kan göra den tråkigaste runda lite roligare. 🙂

  • Reply
   idaaspens
   17 augusti, 2014 at 09:01

   Hear hear! Varför ha tråkigt när det inte behövs?

 • Reply
  Anna (Peace, Love, and Running)
  12 augusti, 2014 at 11:36

  Ja, helt fantastisk solnedgång! Jag älskar att springa sent på kvällen, särskilt nu på sommaren. ”Gör något åt det då dammit!” – BRA tips!

  • Reply
   idaaspens
   17 augusti, 2014 at 09:02

   Ja, och nu när hösten börjar krypa sig på ångrar jag redan att det inte blev fler sent-på-kvällen-pass i sommar… 🙂

  Lämna en kommentar

  %d bloggare gillar detta: