Allt och inget Löpning Lopp Midnattsloppet

Midnattsloppet 2014

Publicerat i Midnattsloppsbloggen 24/8

Har nog lyckats smälta gårdagskvällen, och jag är så vansinnigt nöjd nu även om jag kände mig lite besviken igår. Vi tar det från början.

I mars åker jag till Portugal för Midnattsloppets Training Camp. Jag får träffa en PT och prata löpning med likasinnade i en hel vecka. Bestämmer att målet för Midnattsloppet ska bli sub 50. Tränar bra i några månader, sedan kommer en sommar och ställer till det, men jag lyckas ändå hålla formen hyfsat bra. Önskar ju så här i efterhand att jag hade kunnat förbättra formen och inte bara hålla den, men det är lätt att vara efterklok.

Så gick startskottet igår kl 21:40. Iväg for jag, snabbt gick det för jag var ju anmäld i startgrupp 2a. Och det var kanon! Jag sprang på, höll ett bra tempo, och eftersom alla sprang så snabbt var det inte alls så fullt med folk att jag var tvungen att sicksacka. Perfekt. Efter två kilometer kom straffet för den snabba starten då mjälthugget från helvetet dök upp och höll sig kvar till ca kilometer 6. Hade det varit på en av mina vanliga löprundor hade jag redan gett upp och gått hem. Men jag pinnade på, fast besluten att ändå försöka få till ett personbästa. (Men en sak som ändå är så rolig med Midnattsloppet är att även om man har ont i fötter, mjälthugg och allt vad det kan vara, så är det ändå så himla kul och kilometermarkeringarna dyker upp så ofta. Lättaste milen man springer fast den är så himla jobbig…)

Så kom backen som väl kallas Mördarbacken. Den upp till Masthuggskyrkan. Ja, den var lång. Och brutal. Pannbenet jobbade som aldrig förr. Men jag sprang hela vägen, och det gick vägen och uppe vid kyrkan tillät jag mig att ta en sekund eller två och titta på den magiska utsikten över Göteborg (det glömde jag förra året och det misstaget skulle jag inte göra igen).

Kollade klockan och att persa, det skulle bli riktigt tajt. Men det skulle gå och skam den som ger sig osvosv, så det var bara att kriga sig i mål. Och trots att jag var helt utpumpad när jag väl var tillbaka i Slottsskogen så hände ju något när jag såg allt folk och målgången där framme och det är musik och hejarop och applåder, och då får jag lite lite kraft att öka och mitt tidigare personbästa var 56:03, och nu springer jag in på 55:46! Det var inte många sekunder, men det var tillräckligt många! Och på denna backiga bana! JAG ÄR SÅ NÖJD.

Tusen tack Midnattsloppet för en fantastisk upplevelse igår kväll, och för denna tid som jag har fått vara ambassadör för detta eminenta lopp. Löparglädjen är större än någonsin och nu ser jag fram emot nya utmaningar. Ett par millopp till innan vintern kommer, halvmaraton till våren, och sedan står jag självklart på startlinjen till Midnattsloppet 2015. Är redan nyfiken på vad det blir för tröjfärg…

 

IMG_4868Jag och bror före loppet. Laddade men lite nervösa. 

IMG_4876Mycket folk var det! 

IMG_4872Killar som fixar Midnattslopp! 

IMG_4880Toakö… 

IMG_4891Härlig Midnattsloppsstämning efter målgång. 

IMG_4889Bror och jag i mål och nöjda och helt klara över att vi återkommer nästa år. 

IMG_4893
P
ERS!

IMG_4896

 

 

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply
  Rund är också en form!
  24 augusti, 2014 at 18:15

  Bra gjort! Krigande och pannben och hela baletten! 😀
  Kram M

  • Reply
   idaaspens
   25 augusti, 2014 at 20:53

   Jajamän, hela baletten blev det! Som det ska vara 😀

 • Reply
  Linnea
  24 augusti, 2014 at 20:10

  Åh grattis till ett bra lopp!!!!

 • Reply
  Älskar min kropp litegrann | Träningsblogga
  25 augusti, 2014 at 20:31

  […] men är det inte alltid så jäkla skönt att springa på det där första passet efter ett lopp? Midnattsloppet i förrgår och efter många om och men tog jag mig ut på en löprunda ikväll. Som cirka alltid […]

 • Reply
  Loppsäsongen 2014 | Träningsblogga
  7 september, 2014 at 10:04

  […] så bra om man har tränat rätt och hur formen är. Har älskat de fyra loppen jag sprungit i år. Midnattsloppet för att Midnattsloppet har en speciell plats i mitt hjärta (pga första loppet i vuxen ålder + […]

 • Reply
  2014 – Sex höjdpunkter och en drog eller två | Träningsblogga
  30 december, 2014 at 17:37

  […] 5: Midnattsloppet Det var en rätt intensiv (och varm!) sommar, vilket gjorde att träningen hamnade i skymundan, men […]

 • Reply
  Årets mål i siffror | Träningsblogga
  4 januari, 2015 at 11:10

  […] fixa den på under 2 timmar, och slipper jag stå i toalettkö så kanske jag kan klara det. Mitt nuvarande PB på milen är 55:46, och det är på Midnattsloppet Gbg – en riktigt backig bana. Så milen […]

 • Lämna en kommentar

  %d bloggare gillar detta: