Allt och inget

Vila – ett jäkla påhitt

Känslan just nu: vila är av ondo, jag har inte tid att vila, jag vill träna, vill bli stark, vill bli snabb, vill bli uthållig – och det nu. Jag vet, eftersom jag är en logisk person, att vila inte är av ondo. Jag vet att det snarare är tvärtom, att jag måste vila. Man kan inte träna varje dag, för då kommer man sluta för att man är helt utmattad. Kroppen får aldrig återhämta sig.

Men fan. Sitter i min soffa och är trött och det kryper i benen och det enda jag vill göra är att dra på mig träningskläderna och åka till gymmet. Vill köra några kilometer på löpband, kanske simma lite? Sedan komma hem, äta en god middag och må allmänt fint, för det gör man ju efter man har tränat.

Denna vecka har jag tränat tre dagar av fyra. Det vore inte hela världen om jag tog en vilodag idag. Men känslan av att komma in i ett gym och bara köra, den är så lockande. Och så ska jag ju köra Bodybalance imorgon, och det är ju inte så svettigt och visst hade det ju varit skönt att få svettas lite idag.

Kanske ska köra igång Netflix direkt, så jag fastnar i någon serie och glömmer vad det är jag egentligen vill göra.

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  Heidi
  9 oktober, 2014 at 16:32

  Svårt det där med via. Så nödvändigt för kroppen men ibland känns det som allt annat än just nödvändigt. Speciellt när man är lite rastlös som person! 🙂

 • Reply
  Helena
  10 oktober, 2014 at 07:44

  Åh jag vet! Vila är svårt. Men min lärdom efter ett intensivt träningsår är ändå att vila mer. Köra hårdare och vila.

  • Reply
   idaaspens
   10 oktober, 2014 at 18:48

   Ja, helt rätt.. Svårt att vila men man vet ju att det är viktigt. Det är tur att man har annat att göra emellanåt också!

  Lämna en kommentar

  %d bloggare gillar detta: