Löpning

Springa på känsla

Löpning stod på agendan idag. Åh, var så sugen på att känna på foten och formen och det bästa med helg nuförtiden är ju att man hinner se lite dagsljus också.

Och vet ni? Jag gjorde någonting riktigt olikt mig (kanske inspirerad av Malin?) och bestämde mig för att denna runda skulle bara vara för att låta kroppen känna efter. Så jag lämnade Garmin hemma och slog inte ens igång Runkeeper. Visst har jag ju koll ändå på hur långt det blev, och ungefär hur snabbt, för jag har ju sprungit här i området förr, men det var ändå en upplevelse att inte ha stenkoll på tid och tempo. Till en början en rätt obekväm upplevelse, men den blev rätt skön ändå. Behövde ju inte springa och tänka på att inte hamna på 6:00-nånting-tempo när rundan var över, för vem skulle veta? Eh, varför är man så himla prestationsinriktad ändå?

Så hur kändes det då? Helt okej medan jag sprang, men när jag kom hem höll vaden på att explodera igen. Foten, som jag var orolig för, bråkade inte alls. Men vaden, vaden! Inte kan det vara träningsvärken som kom tillbaka bara så där? Är det benhinnan som bråkar? Seriöst, orkar inte med att ha ont längre!

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply
  Rund är också en form!
  16 november, 2014 at 21:16

  Bra där! 😉

  PS. Sitter det i baksidan (vaden) kanske du har fått en mindre muskelbristning..? Var försiktig i så fall. (Googla, finns en hel del information).

  Kram M

  • Reply
   idaaspens
   17 november, 2014 at 20:18

   Mirakulöst nog känner jag ingenting alls av det idag… Får se vad som sker nästa gång jag springer!

 • Reply
  Charlotta Sofia springer och trimmar
  16 november, 2014 at 22:34

  Jag börjar så sakta jobba på det där, att kunna springa utan att tänka på prestation men måste fortfarande ändå ha runkeeper igång. Heja dej som lät bli 🙂 Det är helt sjukt hur en kan tänka ändå, eller jag kan i alla fall tänka att om jag inte tar tid så finns liksom inte den rundan? Hur knäppt? Det viktigaste är ju ändå att en sprungit 🙂

  • Reply
   idaaspens
   17 november, 2014 at 20:18

   Jag VET! Testa, det var en spännande upplevelse.
   Men gör det inte när du ska springa långt, hehe 😉

 • Reply
  Linnea
  16 november, 2014 at 22:50

  Gud vad jobbigt med krånglande kroppsdelar!!! Varför kan man inte bara få vara skadefri!?? Hoppas det inte är nåt allvarligt.

  • Reply
   idaaspens
   17 november, 2014 at 20:19

   Ja, eller hur… Hur svårt ska det vara? Men, idag känns det bättre i alla fall, så hoppas att det var något jättetillfälligt.

 • Reply
  ”Vad skönt det var att starta veckan med träning” | Träningsblogga
  17 november, 2014 at 21:23

  […] gårdagens vadchock bestämde jag mig för ett pass Bodypump idag, men jag känner faktiskt inte av någon smärta alls […]

 • Lämna en kommentar

  %d bloggare gillar detta: