Löpning

Långpassöndagen som gick åt skogen… Så att säga.

Det var de perfekta förutsättningarna. Säkert 10 h sömn, en lugn morgon, inga måsten, 7 grader ute, inget regn, lite vind, kroppen pigg. Klädde om och sprang till Skatås. Sprang mot 8:an och konditionen kändes topp och det var inte en orm i sikte. Peppen att äntligen springa ett söndagslångpass som jag gjorde nästan varje helg i våras, ja den peppen var total. Längesen jag kände ett sådant löpsug, det var underbart att vara ute.

IMG_5733

IMG_5738

 

Drygt en kilometer in på 8:an smällde det till. Smärtan i vänsterfoten var tillbaka och jag satte mig på en bänk och skrek (inombords). Konditionen kändes ju bra och tankarna började mala: skulle jag vända och springa hemåt, eller kunde jag pressa mig 9 km till? Medan jag tänkte på detta ökade smärtan och när jag väl satte ner foten med hela kroppstyngden över den så fanns det bara ett alternativ. Börja promenera hem.

Nu är känslan ungefär denna:

IMG_5739

 

Alltså det finns ju annan träning än löpning. Det vet jag. Men vad är vitsen med att träna om jag inte kan springa? Det är ju därför jag gör all min träning. Därför jag styrketränar, därför jag (iofs väldigt sällan) yogar osv. Jag vill springa långpass i Skatås på söndagarna, jag vill springa halvmaror och midnattslopp. Jag vill jag vill jag vill. Och nu bryter jag ihop.

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply
  Rund är också en form!
  23 november, 2014 at 20:23

  Det kommer du att göra, vännen!
  Förstår din frustration fullständigt, men tänk att du är klok som gick hem! klok nog att vila, så du kan springa längre fram. Tänk långsiktigt, även om de suger just nu.

  Kramar!

  • Reply
   idaaspens
   24 november, 2014 at 20:07

   Långsiktighet suger verkligen, bläää… Det är ju så gott väder att springa i den här tiden på året också! 🙁
   Men det kanske löser sig. Hoppas jag!

 • Reply
  Saras träningsblogg
  23 november, 2014 at 21:54

  Åh stackare!! Förstår att det känns supertrist. Håller med om att det är ju löpningen som är poängen med all annan träning man gör!
  Men tappa inte hoppet! Jag tror du blir bra igen. Har du kollat upp det? Kram till dig!

  • Reply
   idaaspens
   24 november, 2014 at 20:08

   Ja, riktigt surt!
   Nej har inte kollat upp det, hoppas lite att det löser sig av sig självt…

 • Reply
  Knän | Träningsblogga
  14 januari, 2015 at 09:37

  […] i foten, som ändå har varit mitt största orosmoln och som fick mig att tro att det bara var att lägga ner löpningen. Knäna, äsch, det är nog bara lite träningsvärk! […]

 • Lämna en kommentar

  %d bloggare gillar detta: