Löpning

Jag vill springa i Skåne! Vad ska jag springa i Skåne?

Nämen, vad jag blev charmad av Skåne i helgen! Så himla fint! Kände för att lämna Göteborg och flytta ut på landet, typ. Sedan att vi hade tur med vädret under sightseeingturen på Österlen skadade ju inte direkt. Och så fick jag stå så långt söderut i Sverige som det går att komma. Så pass lättcharmad.

Längst ner i Sverige!

Längst ner i Sverige!

Personen jag hängde med fick genomlida mycket prat om löpning, för åt vilket håll jag än tittade såg jag ställen jag ville springa på. ”Åh, tänk att springa där! Och där! Och DÄR!”. Helt såld på Skåne alltså. Därför har jag bestämt att jag vill springa åtminstone ett lopp i Skåne i år. Det är ju rätt lätt att ta sig dit med tåget, så nu behöver jag din hjälp! Vilka lopp springer man i Skåne? Jag vet ju inte! Är i alla fall sugen på Österlen marathon (fast halvmaran då), fast hemsidan är så himla ouppdaterad så jag vet inte ens när loppet går i år. Läs förresten hos Linnéa som sprang maran där i fjol. Jag blev ju lite småkär i Österlen, så det hade varit trevligt att springa lite där…

Men som sagt. Hjälp? Vilka lopp springer man i Skåne? Kan tänka mig att springa vad som helst som inte är längre än 21 km. 

IMG_0241 IMG_0242 IMG_0243 IMG_0245 IMG_0248

Bilderna ovan är från Kåseberga. Vill typ flytta dit. 

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply
  Anna (orka mera)
  30 mars, 2015 at 05:52

  Österlen marathon/halvmarathon brukar ligga första helgen i november, men det kan vara som Linnea skriver, har inte kollat det. Tror det är mysigt men kanske lite mörkt och kallt!

  Annars har du sydkustloppet i början av maj som går mellan Trelleborg-Smygehuk längs med skånska sydkusten. Brukar vara mysigt och fint.

  Ekotrail österlen går nu 18/4 och den ska jag springa själv. Halvmara som jag tror blir hur fin som helst.

  Vill du på löpläger kan jag VARMT rekommendera detta http://www.nwexperience.se/lopning.html#trail-bjarehalvon. Båstad-Torekov (fast då är det 25 km lördag OCH söndag)… Ska dit själv och hade tyckt det var grymt kul med lite sällskap 🙂

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   30 mars, 2015 at 20:32

   Åh, massa bra tips! Sydkustloppet verkar vara en höjdare 🙂
   För att inte tala om löplägret då, åååh. Kanske får satsa på det nästa år!

 • Reply
  Erika
  30 mars, 2015 at 06:49

  Åh vad KUL att du gillade Skåne!
  Nu i början av sommaren finns det SpringTime i Helsingborg eller Änglamilen i Ängelholm om du vill testa något här i nordvästra Skåne! Till höstkanten finns det ju Helsingborg Maraton där man kan springa stafett, skitkul och riktigt härligt lopp! 😀

  Sen kan jag också rekommendera att bara springa på egen hand lite varstans. Här i norra delen finns ju rejält med skog, söderåsen tex, längs kusten intill havet vet jag att det ska gå att springa från typ Båstad till Ängelholm, eller väljer man slätten neråt Skåne. Här är härligt! 😀

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   30 mars, 2015 at 20:33

   Ja jösses vad jag blev springsugen när jag såg Skåne!
   Och det verkar finnas massa lopp att springa… Detta måste jag forska mer i!

 • Reply
  Rund är också en form!
  30 mars, 2015 at 10:55

  Sydkustloppet har jag kikat på flera gånger. Verkar galet vackert!
  Men den helgen är jag i Skövde i år, men nästa år kanske jag får tummen ur… 🙂

  Kram M

 • Reply
  Märta
  30 mars, 2015 at 20:00

  Håller med föregående.

  Sydkustloppet är jättefint! Bara en liten bit inne i Trelleborg, sen kuststräcka för hela slanten 🙂

  Österlenmaran var riktigt häftig förrförra året. Då var det klart väder, och man såg liksom en jättelång lysmask röra sig längs vägen. Förra året var det dock tjock dimma, så kan tänka mig att de missade halva grejen då…

 • Lämna en kommentar

  %d bloggare gillar detta: